Mercedes va lansa in prima parte a anului viitor modelul supersport SLS AMG cu motor de 570 CP, iar in cursul verii va veni E Klasse cabrio si versiunea restilizata a MPV-ului R Klasse, a spus pentru HotNews.ro, Michael Grewe, seful Mercedes Benz Romania, la Oradea. In toamna va aparea S Klasse coupe, iar estimarile arata ca vanzarile de autoturisme ale marcii germane vor fi in 2010 la nivelul anului curent, un total de circa 1.500 de unitati.

Mercedes a primit deja comenzi pentru cel mai nou model al sau, supercarul SLS AMG, prezentat in septembrie la salonul auto de la Frankfurt. Masina costa 180.000 euro, dispune de un motor de 570 CP, atinge o viteza maxima de 317 km/h si ajunge de la 0, la 100 km/h in 3,7 secunde. Primele livrari vor fi cel tarziu in luna mai.

Dupa ce noua generatie E Klasse s-a lansat in aprilie anul acesta, in vara lui 2010 urmeaza varianta cabrio, ce are la baza coupe-ul, dar va fi cu 70 kg mai grea. Apoi, a treia noutate a anului va fi versiunea restilizata a monovolumului clasa R care se vinde din 2006.

In toamna anului viitor va ajunge in tara si S Klasse coupe, masina ce va inlocui Mercedes CL.

De la jumatatea lui noiembrie, grupul Tiriac Auto s-a retras din actionariatul Mercedes Benz Romania care apartine in intregime grupului Daimler. Intrebat ce schimbari va aduce retragerea Tiriac Auto din activitatea de import a marcii germane, Grewe a spus ca nu se va schimba nimic la nivel organizational. Mercedes are in prezent 23 de showroom-uri in tara, iar in prezent sunt in pregatire alte doua proiecte, dar nu se stie inca daca se vor concretiza.

Un alt subiect unde pot surveni schimbari tine de marcile Chrysler Group (Chrysler, Jeep si Dodge) care in Romania sunt distribuite de multi dealeri care au si brandul Mercedes in portofoliu. Recent, Fiat a preluat 20% din Chrysler si va dicta schimbari consistente in gama celor trei marci americane. Michael Grewe spune ca din 2011 vom vedea si pe piata romaneasca noutati de la aceste marci, deoarece va trece ceva timp pana ce schimbarile propuse de Fiat se vor transpune in realitate.

Grewe a mai spus ca nu se stie inca daca la nivelul retelelor de distributie ale celor trei marci americane se vor face modificari ca urmare a acordului incheiat cu Fiat, insa a precizat ca e posibil ca o decizie sa fie luata chiar pana la finele anului in curs, iar hotararile pot diferi, in functie de situatiile din diferite piete.