Aston Martin a prezentat primele fotografii cu masina de clasa mini Cygnet care are la baza cel mai mic model Toyota, masinuta de trei metri lungime iQ. Designul a fost facut in intregime de compania britanica ce spera ca lansarea oficiala a celui mai mic model al sau sa aiba loc spre finalul anului viitor. Pentru inceput masina va fi oferita celor care sunt deja clienti Aston Martin, dar apoi va fi lansata pentru toti cei care si-o pot permite.

Cygnet are la baza cel mai mic model european al Toyota, masinuta iQ de trei metri lungime, categorisita ca fiind cel mai mic model cu patru locuri de pe piata. Masina celor de la Aston Martin va fi construita in Marea Britanie pornind de la versiuni de Toyota iQ aduse din Japonia special pentru a fi modificate in Europa. Revista britanica Autocar scrie ca e foarte posibil ca masinuta sa dispuna de un motor de 1,3 litri.

Aston Martin si-a pus amprenta asupra design-ului, mai ales in zona grilei radiatorului, iar interiorul ar trebui sa fie luxos. E de asteptat ca la inceput productia anuala sa fie mica, 1.000 - 2.000 de unitati, scrie revista engleza. La inceput e posibil ca Cygnet sa fie oferita unor proprietari de Aston Martin carora sa le fie data o varianta inedita de transport, cu totul diferita de limuzinele pentru care marca britanica e cunoscuta.

Cygnet va fi apoi vandut in showroom-urile Aston Martin, in Marea Britanie si restul Europei.

Aston Martin a apartinut de Ford intre 1994 si 2007, insa de acum doi ani e detinuta de fondurile kuweitiene de investitii Investment Dar si Adeem Investment si de afaceristul britanic John Sinders. Aston Martin estimeaza ca va vinde pe plan mondial intre 4.500 si 5.000 de masini anul acesta si se bazeaza mult pe tarile din zona Golfului. Compania a produs anul trecut 6.200 de masini si a vandut 5.000. Modelul de top este DBS care la 240.000 euro costa dublu fata de modelul V8 Vantage.