Renault a fost gasita vinovata de justitia franceza dupa ce un angajat al sau din Franta s-a sinucis dupa ce aflase ca va fi detasat in Romania, scrie Le Point. Renault spune ca nu se face vinovata de "eroare impardonabila" si are o luna sa faca apel la decizia justitiei. Sotia celui care si-a luat viata acuza producatorul auto ca i-a supus sotul unor presiuni greu de suportat.

Un informatician de la Tehnocentre Renault s-a sinucis in octombrie 2006 dupa ce s-a aruncat de la etajul cinci al cladirii in care lucra. Sotia sa a dat in judecata compania, acuzand-o ca i-a supus sotul unor presiuni greu de suportat si ca acesta fusese trimis sa lucreze in Romania impotriva dorintei lui.

Tribunalul pentru afaceri de securitate sociala din Nanterre, Franta a condamnat Renault, dupa ce sotia muncitorului care si-a luat viata a chemat Renault in instanta. Femeia sustine ca sotul sau se temea ca nu va face fata exigentelor tot mai crescute impuse de viitoarele misiuni.

Renault spune, citata de La Point, ca a luat cunostinta de decizia tribunalului si o va examina. Compania mai spune ca sinuciderea a fost o drama care a socat pe toata lumea de la Renault, dar adauga, cu tot respectul pentru demersurile justitiei, ca a adus la dosar dovezi care arata ca elementele incriminabile nu au fost stabilite.