Pirelli a anuntat semnarea acordului de finantare prin care va primi un imprumut de 50 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii pentru a creste capacitatea de productie la fabrica de anvelope din Slatina. Italienii produc din 2006 anvelope in Oltenia, iar imprumutul e parte a planului de investitii in valoare totala de 250 milioane euro pe care compania s-a angajat sa-l puna in practica intre 2009 si 2011.

Pirelli avea nevoie de finantare pentru extinderea fabricii de anvelope inaugurate acum trei ani, astfel ca a apelat la Banca Europeana de Investitii pentru un imprumut de 50 milioane euro.

Compania va incheia anul cu o productie de circa patru milioane de anvelope la Slatina, iar planurile dinaintea crizei indicau cresterea capacitatii pana la peste 8 - 9 milioane de anvelope anual pe termen mediu.

Pirelli a inceput deja extinderea fabricii de anvelope, unde in prezent lucreaza circa 1.500 de oameni. Compania mai are la Slatina o unitate producatoare de cord metalic pentru anvelope, detinuta impreuna cu Continental, plus o fabrica de filtre de particule pentru masini diesel la Bumbesti Jiu, inaugurata la inceputul acestui an si aflata inca in extindere. Si planurile de dezvoltare ale acestei unitati depind de situatia din piata.