Autoturismele Dacia, marca low-cost a grupului Renault, au urcat pentru prima data pe locul trei in topul celor mai fiabile automobile din Franta, potrivit clasamentului anual realizat de revista UFC-Que Choisir si publicat in editia din ianuarie, transmite Le Figaro.

Pe primele doua locuri se claseaza in continuare invincibilele marci japoneze din cadrul grupului Toyota: Daihatsu, care a obtinut un indice de fiabilitate de 96,02%, si Lexus, cu un scor de 94,13%.

Constructorul auto roman, plasat pe urmatoarea pozitie in preferintele francezilor, a primit un indice de fiabilitate de 92,61%.

Dacia, veche marca romaneasca cumparata de Renault, noteaza jurnalistii francezi, si-a facut un debut remarcabil si la categoria masinilor de familie, cu modelul break Logan MCV (cu cinci sau sapte locuri), adjudecandu-si aici pozitia a doua, in urma inuzabilei Honda Accord.

Nu in ultimul rand, Dacia a avansat pe locul intai in topul masinilor cel mai putin costisitoare, estimarile privind cheltuielile anuale pentru intretinere si reparatii ridicandu-se la 130 de euro, fata de 229 euro pentru Mazda si 230 euro pentru Ford.