Producatorul olandez de masini sport Spyker va face joi o noua oferta pentru Saab, in incercarea de a salva producatorul suedez care este la un pas de inchidere, scrie AFP. Totusi, seful General Motors declara miercuri ca sunt sanse extrem de mici ca Saab sa fie salvata. La sfarsitul anului trecut GM anunta ca va inchide Saab, insa a redeschis negocierile dupa ce actionarii rusi ai Spyker s-au retras.

Seful Spyker a declarat ca o noua oferta va fi inaintata in cursul zilei de joi, General Motors instituind un termen limita pana la ora 22 GMT pentru oferte. Spyker a facut o oferta in decembrie, GM a anuntat pe 18 decembrie ca va inchide Saab din cauza ca nu a gasit cumparator, insa Spyker si-a reinnoit oferta pe 20 decembrie.

Totusi GM n-a acceptat pana acum nicio oferta, iar surse din piata spun ca motivul ar fi fost prezenta a doi investitori rusi la Spyker. Se pare ca investitorii rusi nu mai participa la aceasta oferta, ceea ce inseamna ca un obstacol a fost depasit. Ca si in cazul Opel, care era aproape sa fie vanduta catre un concern ruso-canadian, GM nu vrea ca tehnologia sa ajunga in Rusia.

Miercuri, seful General Motors, Ed Whitacre s-a aratat neincrezator ca Saab ar putea fi salvata in ultima clipa. Saab are 3.400 de angajati si nu a mai obtinut profit din 2001 incoace. Compania a produs 93.000 de masini in 2008.