Renault va inceta productia de Clio la uzinele sale din Spania si Slovenia, dar nu are planuri sa o mute in Turcia, urmand ca masina de clasa mica sa fie produsa si pe mai departe in Franta, a spus Patrick Pelata, al doilea om din companie, citat de AFP. Zvonurile cum ca Renault ar urma sa mute integral productia Clio din Franta catre Turcia au suparat autoritatile franceze care nu vor ca Renault sa inchida vreo fabrica sau sa faca disponibilizari in Franta.

Compania a produs in primele sase luni ale anului trecut 8.000 de masini Clio in Spania si 17.000 in Slovenia, dar urmeaza sa inceteze productia modelului la cele doua uzine. Totusi, Clio va fi in continuare produs la Flins, in Franta si nu exista planuri pentru mutarea productiei in Turcia.

Zvonurile cum ca Renault ar putea muta integral productia Clio din Franta in Turcia au declansat un scandal in Franta, iar autoritatile au dorit asigurari ca informatiile sunt false.

Ministrul francez al muncii, Laurent Wauquiez a spus ca Renault nu e orice companie, ci una la care statul francez detine 15% si una care a fost ajutata de stat in perioada de criza. El a adaugat ca Renault nu trebuie sa depaseasca masura si nici sa puna problema inchiderii vreunei uzine din Franta sau concedieri.

Si purtatorul de cuvant al presedintelui Sarkozy a spus ca o mutare a productiei in Turcia e inacceptabila si a adaugat ca statul trebuie sa blocheze orice miscare in acest sens.