Cadillac va anunta un nou distribuitor pentru Europa in martie, in incercarea a-si relansa vanzarile pe continent, dupa ce acestea au fost extrem de slabe anul trecut cand s-a retras de pe mai bine de 10 piete deoarece distribuitorul olandez care se ocupa de comercializarea masinilor americane a avut mari probleme financiare, scrie Autocar. La salonul de la Detroit marca din grupul GM a prezentat un sedan premiun hibrid cu putere totala de 350 CP, masina care ar putea fi produsa din 2012.

Cadillac vindea masini pe 25 de piete europene, insa in martie anul trecut distribuitorul olandez Kroymans Corp a avut probleme financiare mari, astfel ca marca a ramas fara distribuitor in peste jumatate din piete. Acum cativa ani prognozele de vanzari pentru 2008 indicau vanzarea a 7.500 de masini, insa s-a reusit doar vanzarea a 4.500.

Reprezentantii GM spun ca marca trebuie relansata si se poarta discutii cu mai multi posibili distribuitori, existand varianta ca distributia sa fie preluata chiar de Opel. La Geneva, in martie e posibil sa fie anuntat un acord care sa readuca marca in pietele de unde lipseste.

Cadillac si-a prezentat la Detroit planurile pentru segmentul hibrid prin conceptul limuzina XTS care dispune de motor pe benzina de 3,6 litri care impreuna cu motorul electric dezvolta in total 350 CP.

Nu este sigur inca daca masina va intra in productie de serie, insa daca acest lucru se va intampla constructia hibridului va incepe in 2012, iar tinta anuala de vanzari este de 50.000 de unitati. XTS are si motor electric plus un set de baterii litiu-ion care se pot incarca in cinci ore la priza si permit masinii sa mearga 65 km exclusiv cu motorul electric.

Conform datelor politiei anul trecut in Romania au fost inmatriculate 24 de masini Cadillac noi si 23 second-hand.

Reprezentantii GM spun ca se vor concentra pe piete precum Marea Britanie, Rusia si Elvetia unde Cadillac concureaza cu succes marcile premium germane. In SUA Cadillac are vanzari importante ca volum, insa in Europa nu a reusit sa se impuna.

In Europa de Vest, preturile pentru sedanul CTS pornesc de la 39.000 euro in versiunea cu motor pe benzina de 211 CP, decapotabila XLR-V cu motor de 450 CP costa circa 100.000 euro in timp ce SUV-ul Escalade cu motor de 409 CP costa circa 90.000 euro.