Peugeot Citroën, cel de-al doilea mare producator auto din Europa, a rechemat circa 90.000 de masini produse la fabrica sa din Cehia, in contextul temerilor ca ar putea avea probleme cu pedala de acceleratie, informeaza guardian.co.uk. Compania a anuntat ca a decis rechemarea unor masini din marcile Peugeot 107 si Citroën C1.

Anuntul celor de la Peugeot Citroën a venit la cateva zile dupa ce Toyota a decis rechemarea a circa noua milioane de masini in SUA, China si Europa la care exista posibile probleme la pedala de acceleratie care se poate bloca. Toyota spune ca a gasit un remediu pentru problema si face ultimele evaluarii pentru a-l putea aplica. Problemele la sistemul de acceleratie al unor masini Toyota ar fi cauzat moartea a 19 persoane in SUA.

Un purtator de cuvant al companiei Peugeot Citroën a declarat ca nu cunoaste niciun incident cauzat de probleme de acceleratie la masinile rechemate la verificari.

Compania a anuntat ca modelele ce vor fi verificate au fost produse intre 2005 si mijlocul lui 2009 la fabrica Kolin, la est de Praga, condusa in comun de Peugeot Citroën si Toyota.