Opel a anuntat planul de restructurare pentru urmatorii cinci ani, interval in care isi propune sa investeasca 11 milarde euro, dar cauta finantare de 2,7 miliarde euro de la guvernele tarilor europene in care produce masini, scrie just-auto. Totusi, fiindca cererea din piata a scazut, Opel va reduce cu 20% productia si va renunta la 8.300 de angajati, a mai precizat, Nick Reilly, seful GM Europe.

Opel spune ca va renunta la 8.300 din cei 50.000 de angajati din Europa. In Germania se va renunta la 3.900 de locuri de munca, inchiderea uzinei din Belgia va duce la pierderea a 2.400 de job-uri, in Spania vor fi suprimate 900 de locuri de munca, iar in Marea Britanie, 500.

Pe de alta parte, Opel are nevoie de 3,3 miliarde euro in finantare, iar GM a injectat 600 milioane euro, in timp ce pentru restul de 2,7 miliarde euro se va apela la guvernele din statele unde exista uzine, pentru imprumuturi directe sau pentru garantii.

Totusi, Opel spune ca va investi 11 miliarde euro pana in 2014 iar gama de modele va fi innoita masiv. Anul acesta va fi lansata noua generatie Astra break (Sport Tourer) si noua generatie Meriva, in timp ce la anul cea mai importanta lansare o constituie modelul electric Ampera.

In viitor vor mai aparea noi modele, precum o masina de clasa mini dar si un SUV bazat pe Corsa.