Renault ar putea deschide o noua uzina in nordul Africii, in Algeria, unde anual ar urma sa fie construite 50.000 de masini, modelele Sandero, Logan si Symbol, scrie Le Monde. Renault spune ca informatia e speculatie si adauga ca are diverse proiecte, in special in Algeria. Renault produce de cativa ani Logan in Maroc, iar anul trecut Algeria a fost a patra piata ca volum de vanzari pentru Dacia.

Le Monde scrie ca uzina ar urma sa fie construita intr-o suburbie a capitalei Alger, dupa o investitie de sute de milioane de euro. Proiectul trebuie intai aprobat de o agentie inter-ministeriala, un comitet pentru investitii, din moment ce statul francez detine 15% din Renault.

Compania franceza spune ca informatia este "doar o speculatie" si ca sunt luate in considerare diverse proiecte, in special in Algeria.

Cotidianul francez mai scrie ca Renault va face uzina cu o companie locala, SNVI si ca anual ar putea fi produse 50.000 de masini.

Algeria a fost anul trecut a patra piata ca marime pentru Dacia, cu peste 17.000 de masini vandute. Vanzarile cumulate ale Renault in Algeria au depasit 56.000 de unitati, cota de piata fiind de 20%.