Actionarii companiei olandeze Spyker Cars au aprobat preluarea Saab pentru 74 milioane dolari, tranzactie asupra careia GM si Spyker au cazut de acord in ultima decada din ianuarie, scrie Automotive News. Seful companiei olandeza ar vrea ca noua companie rezultata, Saab Spyker Automobiles sa fie listata la Londra si Stockholm.

Victor Muller, seful Spyker spune ca tranzactia a fost aprobata intr-o intalnire vineri, iar planurile includ listarea noii companii la Londra si Stockholm si delistarea de la Amsterdam. Compania trebuie sa plateasca 74 milioane de dolari catre General Motors, suma din care a strans 50 de milioane dolari, restul trebuind stranse pana la 15 iulie.

Muller a spus ca ramane in picioare obiectivul pentru trecere pe profit in 2012, chiar daca nici Saab si nici Spyker nu au obtinut profit in ultimul deceniu.

Saab a produs doar 21.000 de masini anul trecut, fata de circa 100.000 in 2008, dar obiectivul este revenirea la o productie anuala decenta de 100.000-125.000 de unitati in urmatorii ani.

Spyker este un mic producator olandez de masini sport, a construit 21 de autoturisme in ultimul trimestru al anului trecut la un pret mediu de 200.000 euro si are sub 100 de angajati. Multi s-au aratat sceptici in ceea ce priveste capacitatea Spyker de a salva Saab, insa olandezii spun ca pot sa dea un suflu nou marcii.