5 by Peugeot este conceptul diesel hibrid pe care marca franceza il va prezenta la inceput de martie in prima zi a salonului de la Geneva, masina avand mari sanse sa intre la anul in productie, posibil ca inlocuitor atat al lui 407, cat si al lui 607, scrie presa internationala. Masina dispune de un motor diesel si de unul electric, iar consumul mediu mixt este de circa 3,2 litri/100 km. Masina arata directia spre care Peugeot se indreapta, primele modele cu propulsie diesel hibrida urmand sa iasa pe piata in 2011.

Compania spune ca acest concept e un nou indiciu ca marca isi schimba fata si are ambitii tot mai mari in segmentul premium. Conceptul numit "5 by Peugeot" are 4,86 metri lungime, iar presa internationala scrie ca in productie se va numi 508, inlocuitor pentru 407 dar si pentru 607. Conceptul dispune de un motor diesel HDI 2 litri, 163 CP dar si de un propulsor electric ce dezvolta echivalentul a 37 CP. Sistemul se numeste Hybrid4.

Masina poate merge la viteze reduse exclusiv cu motorul electric, insa per total consumul mediu mixt va fi de circa 3,2 litri/100 km.

Peugeot are de gand sa lanseze modele cu propulsie diesel hibrida, iar prima versiune va fi la anul pe crossover-ul 3008.

Peugeot va mai aduce la salon inca un concept sportiv, SR1 care va dispune de acelasi sistem, Hybrid4 insa dezvolta in total aproape 320 CP. Conceptul este o decapotabila cu trei locuri si acoperis din material textil. Elemente de design vor ajunge si in versiunile de serie. Masina are 4,4 metri lungime, iar emisiile poluante vor fi reduse, circa 110 g Co2/km.