Ideea insolita a autoritatilor din Pecica, judetul Arad, de a introduce un semn de circulatie care avertizeaza soferii ca in zona se pot intalni cu "cetateni turmentati" a ajuns si in atentia presei din strainatate. Cunoscutul site auto Caradisiac.com scrie in editia de marti ca "nu se stie daca primarul acestei localitati sta uneori culcat pe sosea", dar este clar ca scena se repeta suficient de frecvent pentru ca el sa reactioneze astfel pentru a-i proteja pe cei care se imbata in public.

"Pentru ca, este binecunoscut, sunt sanse mai mari sa te tarai pe jos o data ce ai ajuns in punctul in care iti cauti sange in alcool si nu invers. Orice notiune de echilibru si discernamant diluata in puterea bauturii poate conduce la drame, lucru pe care primarul vrea sa il evite, facand apel la soferi sa fie vigilenti", scrie publicatia din Hexagon.

Jurnalistul francez il citeaza pe primarul roman, care explica modul in care a ajuns la o astfel de solutie: "suntem un oras in apropiere de granita si numeroase masini traverseaza localitatea permanent. Dar avem si o viata nocturna foarte intensa, iar cele doua nu se impaca. Trebuie asadar sa avertizam soferii, pentru ca atunci cand pietonii sunt in aceasta stare, nu mai e nimic de facut".

  • Primarul din Pecica a decis astazi sa renunte la indicatoarele care l-au facut celebru

De la aparitia in presa a ineditului semn, edilul roman pare sa-si fi schimbat insa opinia. Primaria Pecica informeaza pe site ca, "in urma mediatizarii excesive a amplasarii de indicatoare rutiere de avertizare cu inscriptia «Cetateni turmentati», administratia locala a luat decizia de a le schimba".

"Dupa consultari cu reprezentantii Politiei Rutiere, s-a hotarat amplasarea de noi indicatoare, cu toate ca buna intentie a primarului a fost apreciata. «Am avut o consultare cu reprezentantii Politiei Rutiere a judetului Arad si am decis impreuna ca aceste indicatoare sa fie schimbate cu cele cu semnificatia „Alte pericole”, care sunt prevazute in Codul Rutier, a declarat primarul", se arata in comunicat.

"Petru Antal spune ca a vrut sa vina in sprijinul soferilor pentru a evita accidentele rutiere cauzate de persoane in stare de ebrietate, deoarece numai cei care au fost implicati intr-o astfel de situatie constientizeaza cum e sa fii cercetat fara vina. Noile indicatoare vor sosi in cursul zilei de maine si va incepe schimbarea celor amplasate in prezent in zona localurilor", informeaza primaria.