Administratia Fondului de Mediu a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul Rabla, ultimele vouchere fiind distribuite de institutie reprezentantilor REMAT-urilor din toata tara in cursul zilei de marti, scrie Mediafax.

"Astazi am dat ultimele tichete catre reprezentantii REMAT-urilor", a declarat Adriana Stroe, purtatorul de cuvant al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Stroe a precizat ca pana luni REMAT-urile din tara casasera circa 25.000 de masini mai vechi de zece ani de la persoane fizice care, la schimb, au primit bonul valoric de 3.800 de lei.

"In intreaga tara sunt circa 240 de unitati REMAT, toate participante in program. Conform regulilor, fiecare primeste de la noi maximum o suta de vouchere, numar ce poate fi suplimentat doar dupa epuizarea a 80 dintre cele alocate anterior. In aceste conditii, fiecare unitate inca mai are cate o suta de astfel de bonuri si inca mai poate casa masini timp de cateva zile. Dupa aceea vom astepta decizia Cabinetului pentru a vedea ce se mai intampla cu acest program in 2010", a mai spus Stroe.

Programul Rabla a inceput acum trei saptamani, dar fata de numarul masinilor casate, cel al masinilor noi cumparate este foarte mic si din cauza ca formalitatile dureaza. O parte din cei care-si duc masinile vechi la casat isi vor vinde voucher-ul, mai ales ca in aceasta editie a programului pot fi casate trei masini vechi, ca avans pentru cumpararea unui automobil nou.