Suzuki Romania recheama in service 147 de masini Swift pentru a verifica pozitia unui furtun de carburant, a declarat directorul companiei, Alin Radu, citat de 0-100.ro. Aceasta actiune are loc dupa ce japonezii de la Suzuki au decis, saptamana trecuta, sa recheme 39.000 de masini Swift, produse in Ungaria, pentru a verifica pozitia furtunului respectiv.

Oficialul Suzuki Romania a explicat ca proprietarii celor 147 de masini vizate vor primi acasa scrisori recomandate, personalizate, prin care vor fi invitati la unul dintre service-urile Suzuki pentru verificare.

“Operatiunea dureaza doar cateva minute si nu implica niciun fel de cost din partea proprietarului. (…) Noi speram sa verificam masinile cat mai repede posibil, insa procesul poate dura ceva timp pentru ca unele masini deja au un alt proprietar”, a spus Radu.

Masinile vizate au fost fabricate intre toamna anului 2007 si primavara anului 2008.

Pana in prezent, posibila pozitionare incorecta a furtunului de alimentare cu carburant nu a provocat niciun fel de incidente.

Potrivit lui Radu, operatiunea de rechemare nu va afecta imaginea marcii japoneze pe plan local deoarece “nu este un recall pentru siguranta rutiera”.