Chevrolet a lansat oficial in tara o noua generatie a celui mai mic model al sau, Spark, iar la anul va ajunge in tara noua generatie Aveo, atat in versiunea sedan cat si in cinci usi, dar si MPV-ul de sapte locuri Orlando, a spus Catalin Manta, director de vanzari si marketing la Chevrolet Romania. In 2012 Chevrolet aduce in Europa si muscle-car-ul american Camaro cu motor de 420 CP, insa ramane de vazut daca exista clienti in Romania pentru acest supercar.

Chevrolet a lansat oficial noua generatie a Spark, cel mai mic model al gamei pentru care livrarile au inceput in Romania in februarie. Sunt disponibile motorizarile pe benzina de 1 litru, 68 CP si 1,2 litri, 81 CP, iar preturile pleaca de la circa 7.000 euro, TVA inclus si trec de 10.000 euro la versiunea cu maxime dotari.

Catalin Manta a spus ca in primul trimestru din 2011 va ajunge in tara modelul Orlando, un MPV de sapte locuri construit pe platforma Delta a General Motors. Spre jumatatea anului viitor vine noua generatie Aveo in cinci usi, iar circa trei luni mai tarziu ajunge si sedanul. Aveo este cel mai vandut model Chevrolet in tara, reprezentand cam jumatate din vanzarile marcii, in timp ce Spark a facut un sfert din vanzarile marcii. La final de 2011 ar trebui sa ajunga in tara si noul Captiva.

Chervolet va aduce in Europa si modele care e posibil sa nu ajunga prea curand in Romania. Astfel, la inceput de 2012 va ajunge pe continent muscle-car-ul Camaro cu motor V8 de 420 CP, insa ramane de vazut daca exista in Romania clientela pentru o astfel de masina. In plus, la sfarsit de 2011 sau inceput de 2012 va ajunge in Europa si Volt, masina electrica a Chevrolet, insa e foarte putin probabil sa o vedem curand in Romania fiindca noi abia avem 300 de km de autostrada, ce sa mai vorbim de statii de incarcare pentru masini electrice, a mai spus directorul.

Inmatricularile de masini noi Chevrolet au scazut anul trecut cu 61% in tara, de la peste 10.000 de masini, la sub 4.000, iar in primele doua luni nu s-au inscris in circulatie nici 180, scadere de 67% fata de 2009. Catalin Manta spune ca vanzarile s-au intors la nivelul din 2002 si e clar ca va mai trece mult timp pana ce piata se va reintoarce la nivelul record din 2007.

Chevrolet are 3% din piata romaneasca si 1,3% pe piata europeana.