Dacia va intra in 2012 cu SUV-ul Duster nu doar in Marea Britanie, cum se anuntase initial, ci si in Irlanda, conform cotidianului The Irish Times. Dacia va avea alocat un spatiu in showroom-urile Renault pentru ca intrarea pe piata a marcii sa necesite investitii cat mai mici. Duster se va lansa joi oficial in Romania, unde preturile pornesc de la 10.500 euro. In Occident Duster costa de la 11.900 euro pentru varianta 4X2 si 13.900 euro in versiunea 4X4.

The Irish Times scrie ca pentru inceput va fi disponibil doar modelul Duster din gama Dacia. Masina va fi vanduta doar de o parte dintre dealeri, iar cotidianul noteaza ca in ultimele luni Renault a facut schimbari masive in reteaua de dealeri, astfel ca unii cunoscuti nu mai detin franciza de a vinde masinile marcii si e neclar cati dintre dealerii de acum vor mai fi in business in 2012. In plus, SUV-ul Dacia va fi binevenit mai ales ca dealerii au renuntat la vanzarea SUV-ul Renault Koleos dupa doi ani in care vanzarile au fost slabe.

Piata auto irlandeza a avut un an 2009 extrem de greu, iar inmatricularile de masini noi au scazut cu 62%, de la peste 150.000 in 2008, la 57.460 anul trecut. In primele doua luni ale anului curent lucrurile au mers ceva mai bine, piata avansand cu 17%, spre circa 29.000 de masini.

Grupul Renault a anuntat la inceput de martie ca Dacia va reintra pe piata din Marea Britanie in 2012. Patrick Pelata, director operational la Renault declara la Geneva intr-o intalnire cu jurnalistii romani ca nu s-a stabilit unde vor fi produse masinile Dacia cu volan pe dreapta, insa exista doua variante Pitesti si Chennai (India).

Republica Irlanda are o suprafata de circa trei ori mai mica decat Romania si o populatie de circa 4,5 milioane locuitori. Parcul auto e format din peste 1,9 milioane de masini.