Desi grupul Fiat vrea sa-si creasca in urmatorii ani cu 40% productia din Italia, compania va vinde in Europa in viitor si modele Lancia, Alfa Romeo si Fiat ce vor fi fabricate in SUA la uzine Chrysler, scrie Automotive News, citand surse apropiate discutiilor dintre Fiat si Chrysler. O serie de modele Chrysler vor fi vandute sub sigla Lancia in Italia, trei - patru noi modele Alfa Romeo vor fi aduse din SUA in showroom-urile europene unde va veni din America si un SUV Fiat ce va avea la baza Dodge Nitro. Fiat nu a confirmat informatiile, insa pe 21 aprilie va anunta planurile detaliate.

In mai bine de cinci ani uzinele Chrysler din America de Nord vor face peste 350.000 de masini Fiat, Lancia si Alfa Romeo anual. In Mexic va fi produs modelul Fiat 500, va exista si o versiune 100% electrica, dar vor fi produse si trei - patru noi modele Alfa Romeo, cel mai probabil un succesor al limuzinei 159 dar probabil si un crossover. Patru modele Chrysler vor fi vandute sub sigla Lancia in Italia, dar sub sigla Chrysler in restul Europei, iar in viitor va fi produs in SUA si un SUV ce are la baza modelul Dodge Nitro iar in Europa va fi sub sigla Fiat.

Grupul Fiat a produs 661.000 de automobile in uzinele italiene anul trecut, insa vrea ca in 2012 sa se ajunga la 900.000. Desi cresterea va fi importanta, seful Fiat a spus ca in Italia sunt prea multi angajati, astfel ca se va renunta la cateva mii pentru ca eficienta sa creasca. O uzina din Sicilia va fi inchisa in 2011 si 1.400 de oameni vor ramane fara loc de munca, iar activitatea uzinei de la Pomigliano va fi restransa de la productia a patru modele in prezent, la numai unul in 2012 cu costul pierderii a 1.500 - 2.000 de locuri de munca.

Fiat are cinci uzine in Italia care in prezent produc 14 modele ale grupului. In 2012 uzinele italiene vor produce doar noua.

Fiat a preluat anul trecut 20% din Chrysler, salvand practic de la faliment compania americana.