Nissan a anuntat ca Leaf, prima sa masina electrica, va costa circa 30.000 de euro in Japonia si 24.000 euro dupa ce se aplica subventiile acordate de stat, scrie AFP. Nissan primeste comenzi de la 1 aprilie pentru Leaf in Japonia, o va lansa oficial in decembrie, iar la inceput de 2011 masina ajunge in SUA si Europa. Nissan spune ca Leaf este prima masina electrica accesibila ca pret si adauga ca utilizatorul va plati de opt ori mai putin incarcand masina la priza decat ar plati parcurgand distante similare cu o masina cu motor termic.

Leaf costa circa 30.000 euro, dar aplicand subventiile acordate de autoritati pentru cei care cumpara masinile electrice costul scade la circa 23.800 euro. Nissan descrie Leaf ca fiind "prima masina electrica accesibila ca pret", autonomia este de 160 km, viteza maxima e de 140 km/h, iar timpii de incarcare sunt de opt ore la o priza standard si 30 de minute la o statie de incarcare rapida ce duce bateria la 80%.

Hatchback-ul Leaf are 4,44 metri lungime, iar producatorul spune ca utilizatorul va plati incarcand masina la priza de opt ori mai putin decat ar plati pentru combustibil la un automobil cu motor termic.

Nissan primeste de la 1 aprilie comenzi in Japonia pentru Leaf, vanzarile incep in decembrie iar tinta este sa se vanda 6.000 de unitati in primul trimestru din 2011. In Europa incep in aceasta vara testele cu Leaf, iar primele masini ajung in showroom la inceputul anului viitor. In 2012 Leaf va fi lansata pe plan mondial.