Dacia Duster e "o masina care merita cumparata", a declarat presedintele Traian Basescu, prezent, joi, la Mioveni, unde va intra in posesia unei masini de acest tip. "In cele cateva minute in care am stat in ea, am avut senzatia ca este o masina de calitate", a precizat Basescu. Seful statului a spus ca achizitonarea masinii Duster este "un semnal pentru productia auto din Romania".

In momentul in care se afla la volanul masinii, Basescu s-a declarat multumit de masina Dacia Logan pe care o are in prezent. El a tinut sa le multumeasca celor care "au reusit sa scoata pe piata primul SUV romanesc".

"Succesul Dusterului va fi unul care nu va face altceva decat sa consolideze reputatia marcii Dacia in Europa si in afara ei", a afirmat seful statului, adaugand ca "poate va trebui sa ne pregatim pentru o noua serie, a opta" scoasa de Dacia.

Potrivit Agerpres, Basescu a afirmat: "sunt mandru ca sunt primul client al Dacia pentru Duster.. Inca nu am apucat sa nu-mi placa ceva, deocamdata imi place tot. Va spun dupa un an daca e ceva in neregula".

Presedintele a explicat si de ce autoturismul este achizitionat pe numele sotiei: "Contul era pe numele ei si al meu, dar ea a avut timp sa mearga sa faca ordinul de plata".

Masina achizitionata de seful statului este de culoare rosie si a costat 17.220 de euro.

Basescu a plecat spre Bucuresti la volanul noii sale masini.

Duster a fost prezentat in martie la salonul auto de la Geneva, iar luna aceasta ar trebui sa inceapa livrarile in tara. Masina costa de la 10.500 euro, TVA inclus, iar versiunea cu maxime dotari si cu toate optionalele ajunge sa coste peste 17.500 euro.

Presedintele Basescu spusese in toamna anului trecut intr-o vizita la Mioveni ca doreste sa aiba un Duster si ca insista ca masina sa fie rosie. In ziua lansarii SUV-ului la Geneva s-a confirmat faptul ca presedintele va fi primul client din Romania la care Duster va ajunge.