Toyota a suspendat vanzarea SUV-ului Lexus GX 460 in America de Nord la doar cateva ore dupa ce revista de protectie a consumatorului Consumer Reports a publicat un test din care reiesea ca SUV-ul are probleme cu directia si exista pericol de rasturnare. Publicatia foarte respectata a acordat masinii ratingul "No Buy", sfatuind astfel cumparatorii sa nu-si achiztioneze acest vehicul, scrie The New York Times. Toyota nu a facut inca recall, insa spune ca trateaza cu seriozitate situatia.

Consumer Reports scrie ca modelul are probleme si in unele situatii nu poate fi controlat corespunzator, astfel ca exista pericolul ca masina sa se rastoarne, iar cei din ea sa fie raniti grav. Revista a acordat masinii ratingul "Don't Buy" care apare extrem de rar, fiind acordat ultima oara de publicatie acum noua ani. Reprezentantii revistei spun ca acest rating se justifica si ca masina se poate rasturna la viraje bruste luate la viteza mai mare.

NHTSA, organizatia americana de siguranta a traficului spune ca va testa la randul sau modelul pentru a intelege mai bine ce se intampla si pentru a obtine rezultate detaliate. Toyota a reactionat rapid si la cateva ore dupa aparitia informatiilor a suspendat vanzarea modelului in cauza si spune ca ia chestiunea in serios si va identifica si apoi corecta problema.

Revista Consumer Reports este foarte respectata in SUA si cele intamplate acum dovedesc acest lucru. In plus, ratingul Don't Buy este rar, fiind acordat ultima oara in 2001 pentru Mitsubishi Montero Limited.

In primul trimestru Lexus a vandut in SUA circa 4.000 de SUV-uri din seria GX.