BMW ar putea opri temporar productia la fabrica americana unde sunt construite modelele X5 si X6 daca norul vulcanic islandez va mai perturba zborurile transatlantice inca doua zile, spun reprezentantii companiei. Anularea unui mare numar de zboruri creeaza mari probleme in furnizarea de componente pentru masinile construite la uzina din SUA, scrie BusinessWeek.

BMW transporta cu avionul din Germania o serie de componente, cum ar fi transmisiile, catre uzina din Spartanburg, South Carolina unde sunt produse masini X5 si X6. In total, peste 80.000 de zboruri comerciale au fost anulate dupa ce pe 14 aprilie a erupt vulcanul islandez Eyjafjallajökull, creand un nor de cenusa care a traversat Europa si a dus la blocarea traficului aerian.

Majoritatea aeroporturilor europene au fost inchise si multe zboruri transatlantice au fost anulate, iar Germania are inca spatiul aerian inchis.

Un analist al Bankhaus Metzler din Frankfurt, citat de BusinessWeek spune ca si alti producatori vor avea de suferit din cauza unor probleme similare, insa vor putea recupera productia pierduta dupa ce situatia zborurilor se va normaliza.