Prima motorizare diesel din gama Infiniti, marca pemium a Nissan, va fi disponibila pentru SUV-ul FX si va putea fi comandata in iunie in Romania, a anuntat importatorul AutoItalia. In varianta cu motor diesel de 3 litri, 238 CP preturile pleaca de la 57.100 euro TVA inclus, iar consumul mixt anuntat de producator este de 9 litri/100 km.

Infiniti a patruns oficial pe piata romaneasca anul acesta cand s-a deschis si primul showroom al marcii, in zona Piata Presei. SUV-ul FX este disponibil cu motorizarile pe benzina V6 si V8, insa acum se alatura si motorizarea diesel 3 litri, 238 CP, V6 cu care masina poate atinge maxim 212 km/h, acceleratia fiind de 8,3 secunde (de la 0, la 100 km/h).

Sunt disponibile patru versiuni de echipare, cu preturi intre 57.100 euro si 65.300 euro, in functie de dotari.

In Romania exista peste 500 de masini Infiniti aduse in ultimii ani de diverse companii independente. AutoItalia a fost aleasa de Infiniti ca importator in 2008, iar initial se preconizase ca showroom-ul va fi deschis in vara lui 2009, in zona Otopeni. Dupa ce partenerul desemnat pentru proiect a avut probleme financiare s-a ales un nou loc, la parterul uneia din cele doua noi cladiri de birouri din zona Piata Presei. Showroom-ul s-a deschis oficial pe 22 martie.

Marca are vanzari mici dar vrea sa se apropie ca volum de marcile germane premium in viitor. Diesel-ul de 238 CP devine cel mai mic motor al marcii care nu dispunea pana acum de modele cu motor sub 320 CP.