Necazurile Toyota nu s-au terminat, compania nipona anuntand ca va chema pentru verificari 11.500 de masini ale marcii premium Lexus pentru posibile probleme la directie, scrie AFP. S-au inregistrat 12 cazuri in care sistemul computerizat care gestioneaza directia a avut pentru cateva secunde probleme de functionare, astfel ca producatorul va verifica modele din seria Lexus LS.

Rechemarea in service se refera la patru modele din seria LS: LS460 si LS460L si hibridele LS600h si LS600hL. Pe plan mondial vor fi chemate pentru verificari 11.500 de masini, dintre care 4.500 de unitati sunt in Japonia.

Un analist citat de AFP spune ca recall-ul este semn ca Toyota incearca sa fie mai prompta, dupa ce a fost masiv criticata pentru ca desi descoperise defecte la masini, nu a anuntat clientii.

In ultimul an Toyota a chemat pentru verificari circa 10 milioane de masini pe plan mondial pentru a verifica diverse probleme legate mai ales de posibilitatea blocarii pedalei de acceleratie. Si in Romania au fost chemate pentru verificari circa 12.000 de masini ale marcii nipone.

In Romania s-au inmatriculat anul trecut 101 masini Lexus, in timp ce in 2008 numarul s-a apropiat de 250. Totusi, anul trecut s-au inscris in circulatie doar patru masini LS, de 11 ori mai putine comparativ cu 2008.