Dacia Duster are un interior rudimentar si aprope nicio dotare in versiunea standard, insa este prima masina low-cost acceptabila din punct de vedere tehnic, scrie intr-un editorial in The Telegraph, James May, co-prezentator la emisiunea Top Gear. May are o parere in general buna despre Duster si spune ca masina ar putea fi o solutie pentru multi pe timp de criza in ciuda faptului ca este foarte simpla.

"Nu este foarte incantatoare, este cat se poate de simpla. Interioprul este rudimentar si ca dotari standard nu vine cu absolut nimic in afara de acele lucruri necesare interactiunii dintre om si masina cum ar fi volanul si pedalele". Totusi, apoi urmeaza laudele pentru ca, spune May, fata de alte masini low-cost Duster nu iti da sentimentul ca ar fi produsa intr-o tara fara traditie auto si dedicata unor comsumatori care nu sunt obisnuiti sa detina masini.

Se vede experienta Renault, spune James May, astfel ca Duster se conduce bine si are motoare adecvate incat nu da clientului acel sentiment de masina rudimentara cum era cazul masinilor aduse acum trei decenii in Europa de marcile asiatice.

May mai spune ca multi producatori auto cunoscuti au uitat cum e sa produci masini simple, reduse la esenta, masini care daca sunt bune din punct de vedere tehnic pot fi o solutie pentru multi clienti.

Duster va fi lansata in Marea Britanie din 2012, la preturi pornind de la aproape 11.000 de lire. Dacia a mai folosit numele Duster in Regatul Unit acum mai bine de 20 de ani pentru un model de Aro vandut acolo, masina de atunci avand o reputatie destul de proasta.