Volkswagen Group a anuntat preluarea a 90,1% din actiunile companiei italiene de design si dezvoltare Italdesign Giugiaro S.p.a. intr-o miscare descrisa de seful Volkswagen Group ca una care deschide "o noua era". Italdesign are 800 de angajati dar de-a lungul timpului a creat o serie de modele importante, cum ar fi prima generatie Golf in 1974 sau concepte pentru modele precum Passat sau Audi 80. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Volkswagen a preluat 90,1% din actiuni pecum si drepturile asupra numelui si patentelor casei italiene de deisgn. Cele doua companii colaboreaza de foarte mult timp mai ales ca Giorgetto Guigiaro a creat prima generatie a VW Golf in 1974 iar casa italiana de design a realizat concepte de Passat si Scirocco, dar si cunoscutul Audi 80.

Cele doua companii au stabilit in 2008 un acord cadru in care italienii participa la dezvoltarea noului model de clasa mini Up! al Volkswagen.

Tranzactia va ajuta divizia de design a Volkswagen, in timp ce italienilor li se deschid noi perspective si e de asteptat sa aiba mai multe comenzi.

Italdesign Giugiaro s-a infiintat in 1968, are sediul in Torino, dispune de 800 de angajati si genereaza anual vanzari de 100 milioane euro.