Renault ar fi interesata sa cumpere producatorul sud-coreean de masini Ssangyong, companie aflata in mari dificultati financiare, scrie Reuters, citand presa din Coreea de Sud. Termenul de depunere a unei oferte angajante este 20 iulie si se pare ca si indienii de la Mahindra sunt interesati de micul producator auto, iar alte cinci companii ar avea intentia sa vina cu oferte.

Un oficial al Samsung Motors, filiala coreeana a Renault, spune ca grupul este interesat de Ssangyong, companie evaluata la circa jumatate de miliard de dolari, conform relatarilor din presa tarii asiatice.

Ssangyong este din 2009 sub administrare judiciara dupa ce a inregistrat pierderi in ultimii doi ani, iar vanzarile au scazut dramatic. Compania are nevoie de o infuzie de capital puternica pentru ca gama de modele sa fie modernizata.

Se pare ca de Ssangyong este interesat si producatorul indian Mahindra care ar putea folosi experinta Ssangyong in segmentul SUV si ar avea acces si la noi piete cu potential.

Sapte companii sunt interesate de Ssangyong, nu se stie cate oferte concrete vor ramane in picioare, insa viitorul companiei este incert fara gasirea unui nou cumparator.

In Romania s-au inmatriculat in primele patru luni doar sase masini Ssangyong fata de 51 in perioada similara a anului trecut. Pe soselele din tara circula putin peste 1.500 de autoturisme ale marcii.