Compania Vilco a prezentat primul vehicul individual electric, produs 100% in Brazilia, Electra Bike a fost printre cele mai testate biciclete, in timp ce gigantul Michelin a adus rotile motorizate si sistemul Michelin Active Wheel care echipeaza automobilul WILL. Acestea sunt cateva dintre cele mai apreciate inovatii din cadrul forumului Michelin Challenge Bibendum de la Rio de Janeiro, multe dintre ele beneficiind de prezenta plina de farmec a fetelor carioca.

Forumul Michelin Challenge Bibendum si-a propus sa aduca in dezbatere solutii de mobilitate ecologica la nivel mondial, in contextul economic actual deosebit de dificil. In acest sens, companiile prezente la evenimentul desfasurat la Rio de Janeiro au incercat sa prezinte raspunsurile lor la revitalizarea sectorului auto si la dezvoltarea unei mobilitatii durabile mai ecologice si mai sigure.

Iata cateva dintre produsele prezentate:

  • brazilienii de la Vilco au venit la forumul Michelin cu Speedy, primul vehicul electric individual produs complet in Brazilia. Speedy poate atinge viteze de 20 km/h, avand o autonomie de 40 de km. Vehiculul, care are patru  roti si este echipat cu doua motoare, suporta greutati de pana la 150 kg, fiind extrem de eficient in locuri mai stramte sau aglomerate.
  • Electra Bike a fost una dintre cele mai testate biciclete la Rio de Janeiro. Bicicleta poate atinge 25 de km/h, iar autonomia sa este de 50 de km. Timpul de incarcare al bateriei este de 6 ore. Electra Bike se comercializeaza in prezent la un pret de circa 1000 de dolari.
  • Institutul Jaime Lerner din Brazilia a prezentat Dock Dock, considerata cea mai mica masina din lume pentru doua persoane. Are doar 1.7 metri lungime, o autonomie de 50 de km si poate atinge viteze de 20-25 km/h cu motorul electric. Masina nu se va vinde in showroom-uri ci va fi prezenta in diferite locuri din oras, iar cei care vor sa utilizeze platesc pentru cat timp au nevoie sa conduca masina si apoi o lasa la o alta statie.
  • Kasinski a venit cu Prima Electra 2000, primul scuter electric realizat in Brazilia. Un scuter 100% ecologic, care nu polueaza si produce foarte putin zgomot.
  • Michelin a prezentat printre altele anvelopa Michelin Energy Saver, introdusa in Europa in 2008, foarte eficienta din punct de vedere al consumului de carburant. Grupul a venit si cu rotile motorizate Michelin, concepute sa imbunatateasca mobilitatea oamenilor si a bunurilor, precum si cu sistemul Michelin Active Wheel care echipeaza automobilul electric WILL. In plus, compania a prezentat si anvelopa prototip pentru automobile electrice si hibride, ce ofera o multitudine de beneficii: este eficienta din punct de vedere energetic, asigura o aderenta optima si are o durata mai mare de viata.