Un utilizator al forumului DaciaClub a postat cateva fotografii ale unui automobil hibrid derivat din Sandero Stepway, iar site-ul 0-100.ro scrie ca este vorba despre un prototip realizat de masteranzi ai Facultatii de Autovehicule Rutiere de la Universitatea din Pitesti. Vor mai trece ani buni pana cand Dacia va lansa un hibrid, insa prototipul cu numele hazliu Hamster este intersant si dispune de un sistem de tractiune 4×4, ce propulseaza rotile din spate cu ajutorul unui motor electric.

Prototipul Dacia HamsterFoto: daciaclub.ro

Utilizatorul Janel din judetul Arges a publicat patru fotografii cu Dacia Hamster pe forumul daciaclub.ro, fara a furniza insa si explicatii. In fotografii este surprinsa o masina Dacia Sandero Stepway modificata ce se deosebeste de automobilele Stepway aflate oficial in circulatie printr-un sistem de tractiune 4×4, ce propulseaza rotile din spate cu ajutorul unui motor electric.

Puntea rotilor din spate este cea standard pe Sandero Stepway, dar are modificari necesare implementarii unui sistem 4×4 (acesta nu se regaseste pe masinile aflate la vanzare).

Sigla marcii gazduieste textul Hybrid, scris cu fonturi mici, de culoare verde, imediat sub inscriptia DACIA. Masina are un motor diesel de 1,5 litri dCi, la care ultima litera, “i”, este de culoare verde, subliniind astfel valentele ecologice ale masinii.

Reprezentantii Automobile Dacia au confirmat ca e vorba de un proiect cunoscut: “Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea «Autovehicule Rutiere» a Universitatii din Pitesti, in colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului, departamentul «Proiecte alternative de propulsie». Lucrarea a fost realizata de studenti masteranzi, in cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Pitesti”.