Compania chineza Hoyo a inceput productia de tractoare la uzina din Rasnov in judetul Brasov, iar prima serie de vehicule va fi finalizata la mijlocul lunii iulie, odata cu terminarea lucrarilor la sectia de montaj a fabricii, scrie Mediafax, citand reprezentanti ai companiei. Chinezii au anuntat prima oara in toamna lui 2008 ca vor face fabrica in judetul Brasov, insa intial obiectivul a fost ca productia sa inceapa in 2009.

Reprezentantii companiei au precizat ca la uzina din Rasnov, care a fost inaugurata in luna septembrie 2009, se vor produce anual peste 20.000 de tractoare.

Hoyo Agricultural Machinery Equipment va produce opt tipuri de tractoare cu capacitati cuprinse intre 25 si 120 de cai putere si preturi pornind de la 6.500 de euro.

Uzina de la Rasnov este controlata de firma chineza Hoyo - SHK Modern, parte a grupului Shantuo Agricultural Machinery Equipment, cu o participatie de 80%, restul actiunilor fiind detinute de firma romaneasca Goldex Industry.

Productia a fost amanata in mai multe randuri, la anuntarea proiectului se prevedea o investitie de 20 milioane euro, kit-urile sunt aduse din China, iar compania promisese ca va angaja si oameni disponibilizati de la fosta uzina Tractorul.

Conform datelor Politiei in Romania sunt inmatriculate in prezent peste 53.000 de tractoare.