California ar putea deveni in cativa ani primul stat american in care vor circula masini cu placute de inmatriculare electronice care la semafor sau in blocajele din trafic vor putea afisa reclame, scrie The Telegraph. S-a inaintat un proiect de lege pentru a se testa tehnologia, iar companiile care vor dori sa-si vada reclamele pe noile numere de inmatriculare vor trebui sa plateasca si la stat dar si la proprietarii masinilor.

Noile placute vor arata la fel ca cele standard, insa vor fi digitale, ele putand afisa diverse mesaje. Ideea ar fi ca in situatii in care masina stationeaza mai mult de patru secunde (spre exemplu la semafor sau in blocajele din trafic) placuta sa nu mai afiseze clasicul numar de inmatriculare ci sa se transforme intr-un mic panou publicitar.

Daca proiectul de lege va trece se va desfasura o etapa de testare a tehnologiei si de rezolvare a problemelor de siguranta pana in 2013. Companiile care vor dori sa-si faca reclama in acest fel inedit vor plati o suma de bani atat autoritatilor din domeniul transportului, cat si soferilor care accepta aceste noi placute "digitale".

Senatorul care a inaintat proiectul de lege spune ca autoritatile incearca sa fie creative si sa obtina noi surse de venit. Pe de alta parte se doreste ca soferii sa poata afisa ce mesaj doresc pe placute, cu conditia ca mesajul sa nu fie unul obscen.