Toyota a decis sa extinda cu patru saptamani timpii medii de dezvoltare pentru noile modele si va insista pe testarea mai intensa a noilor masini, tinand cont si de sugestiile publicului, a spus vicepresedintele companiei, Takeshi Uchiyamad, citat de Reuters. Imaginea Toyota a suferit masiv dupa ce au fost rechemate circa 10 milioane de automobile pe plan mondial pentru diverse posibile defecte, in special la acceleratie.

Toyota vrea cu orice pret sa-si repare imagineaFoto: Reuters

Uchiyamad spune ca Toyota va lucra mai mult timp la dezvoltarea fiecarui nou model, iar inginerii vor face mai multe teste, incercand sa vada cum se comporta vehiculul in diverse ipostaze mai deosebite care pana acum nu au fost incercate. Oficialul spune ca in medie, timpul de dezvoltare pentru toate noile modele va creste cu patru saptamani, in prezent fiind nevoie de 24 de luni pentru dezvoltarea unui nou model pentru piata nipona.

Uchiyamad a admis ca in ultimii ani Toyota a crescut prea rapid si unele departamente au fost depasite de expansiunea inregistrata. Pentru a dovedi ca se ocupa temeinic de partea de calitate, Toyota a format un grup de 1.000 de ingineri care fac controale mai stricte de calitate, iar un alt grup de 100 de oameni are ca sarcina sa ia in considerare sugestiile clientilor si sa le incorporeze in noile modele.

Vicepresedintele a admis ca schimbarile vor face ca dezvoltarea unui model sa coste mai mult, insa cand standardele de calitate se vor stabiliza, costurile vor ajunge sa fie mai reduse decat in prezent.

Imaginea Toyota a avut de suferit dupa ce au fost rechemate pe plan mondial circa 10 milioane de masini, iar problemele nu s-au terminat, recent fiind anuntat un recall pentru alte 270.000 de masini.