Producatorul auto coreean Ssangyong aflat in mari dificultati financiare a anuntat ca din cele trei oferte de preluare primite a ales-o pe cea venita de la compania indiana Mahindra&Mahindra, noteaza AFP. Luna aceasta e asteptata semnarea memorandumului de intelegere, iar suma platita pentru pachetul majoritar de actiuni va trece de 400 milioane dolari. Indienii vor avea acces pe multe piete mondiale, iar Ssangyong isi va putea moderniza gama dupa o infuzie de capital.

Dupa semnarea memorandumului de intelegere va urma o etapa de evaluare, care va incepe in septembrie. Analisti citati de AFP spun ca Mahindra va palti pentru un pachet majoritar de actiuni peste 400 milioane dolari, insa coreenii ar putea cere chiar si 600 milioane dolari, in dorinta de a scapa si de datorii.

Anul acesta vanzarile Ssangyong au crescut, de la circa 13.000 de masini vandute in sapte luni din 2009, la peste 43.000 in 2010. Marca are totusi nevoie de investitii masive deoarece gama de modele este invechita si trebuie lansate si masini de dimensiuni mai mici.

Pe de alta parte, Mahindra e unul din cei mai mari producatori auto indieni, insa are ambitii mari si vrea sa intre pe mai multe piete mondiale, iar achizitia Ssangyong ar fi exact ce isi dorea. In afara de Mahindra au mai existat oferte de la producatorul indian de anvelope Ruia Group si de la compania coreeana Young An Hat care detine si Daewoo Bus.

Pe strazile din Romania circula putin peste 1.500 de masini Ssangyong, insa anul acesta au fost inmatriculate doar sapte masini ale marcii, fata de 79 in perioada similara din 2009.