Hyundai va prezenta la final de septembrie in cadrul salonului auto de la Paris un monovolum compact dezvoltat in Germania si numit ix20, a anuntat compania. Modelul va ajunge in showroom-urile europene spre sfarsitul anului, iar printre concurenti se numara Opel Meriva si Kia Venga.

Schita Hyundai ix20Foto: Hyundai Motor Co

Hyundai nu a publicat decat o schita cu masina, insa revista britanica Autocar noteaza ca producatorul a incercat sa evite formele patratoase cu care foarte multi asociaza termenul de monovolum. In plus, prezenta literei x in numele modelului arata ca masina va avea si caracteristici de crossover.

MPV-ul compact a fost dezvoltat la centrul Hyundai din Germania si va concura cu masini precum Kia Venga si Opel Meriva. Tot la salonul din Paris va fi prezenta si o varianta restilizata a masinii de clasa mini i10, iar brandul coreean si-a extins cu peste 60% spatiul de expunere.

Vanzarile Hyundai in Europa au crescut cu 10% in primul semestru, iar cota de piata a marcii a ajuns intr-un an de la 2,3%, la 2,6%. Inmatricularile Hyundai in tara au scazut cu 72% in primele sapte luni, de la peste 3.000, la sub 1.000.