Afacerile din comertul auto au scazut cu 12% in primele sapte luni

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 8 septembrie 2010, 10:36 Economie | Auto

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a scazut in iulie cu 21,1% comparativ cu luna anterioara, iar in primele sapte luni afacerile s-au diminuat cu 12%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Diminuarea cifrei de afaceri s-a datorat in principal scaderii comertului cu autovehicule.

Astfel, in luna iulie, comertul cu autovehicule s-a redus cu 28,8%, iar comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 41,7%.

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au scazut in iulie cu 12% fara de iunie.

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 14%

Comparativ cu luna iulie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a scazut cu 14,0%, datorita diminuarii afacerilor din domeniul comertului cu autovehicule (-14,0%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-18,0%).

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au coborat cu 6,7% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datorata in principal comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-16,8%).

Afacerile din comertul auto au scazut cu 12% in primele sapte luni

In primele sapte luni, afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, s-au redus cu 12,0%, scadere datorata in principal comertului cu autovehicule (-17,9%).

In perioada ianuarie-iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 13,6%, in principal datorita diminuarii afacerilor din comertul cu autovehicule (-20,1%).


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1069 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version