Citroen a anuntat ca va prezenta in ultima zi din septembrie, la salonul auto de la Paris un concept de masina de clasa mini ce combina elemente de cabrioleta cu elemente de 4X4 si are legatura atat cu moda, cat si cu sportul. Conceptul numit Lacoste are sub 3,5 metri lungime, dispune de un plafon gonflabil si este gandit pentru un motor de mic litraj, in trei clindri.

Citroen Lacoste conceptFoto: Citroen

Conceptul are 3,45 metri lungime si 1,52 m inaltime si este gandit pentru a primi un motor in trei cilindri pe benzina. Masina are o serie de elemente curioase: ofera posibilitatea de a reduce parbrizul, pana la disparitia completa a acestuia, usile din fata sunt puternic decupate si e prezenta si o capota gonflabila, nu una clasica, rigida.

Conceptul nu are un plafon fix. In locul acestuia exista o structura in forma de « T » care se extinde catre portbagaj ca o "coloana vertebrala". O capota autogonflabila se desfasoara de-alungul acestei structuri pentru a forma un plafon moale.

Plansa de bord poate deveni ecranul de afisaj al vehiculului. Ea serveste ca suport pentru informatiile de condus cum ar fi viteza sau indicatiile directionale. Mesajele apar sub forma unor pictograme cu pixeli supradimensionati, sursa de inspiratie fiind consolele de jocuri. In plus, scaunele sunt acoperite cu un bumbac mai rezistent, in forma de franghie, detaliu preluat de la marca Lacoste.

Presa engleza spune ca acest concept poate oferi detalii de design ce ar putea fi prezente la viitoarea generatie C1, insa ramane de vazut daca in spatele elementelor iesite din comun sunt prezente si lucruri care se vor regasi in varianta de serie.