​In iulie 2011 vor fi organizate din nou curse auto in jurul Casei Poporului, dupa doi ani de pauza, insa de data asta organizatorii vor fi altii, iar competitia va fi una necunoscuta la noi, Auto GP, promite controversatul om de afaceri Nicolae Serbu. El spune ca circuitul e omologat si ca va investi 8 milioane euro pentru cursa si adauga ca Primaria capitalei a cerut o taxa de jumatate de milion de euro. Informatiile trebuie privite insa cu rezerva fiindca Serbu este o persoana controversata care a mai anuntat si in trecut organizarea diverselor competitii, fara ca acest lucru sa se concretizeze.

N SerbuFoto: Hotnews

In 2007 si 2008 cursele auto din Bucuresti au fost organizate de firma neamtului Hartmut Beyer care si-a disputat in instanta dreptul de organizare cu Nicolae Serbu care sustine ca a castigat definitiv lupta din justitie si promite ca la anul, pe 25 iulie, Capitala va gazdui curse din cadrul competitiei Auto GP, necunoscuta la noi.

Pe tot parcursul conferintei de presa de miercuri Serbu a vorbit insa de competitia A1 GP care insa nu mai exista fiindca a avut dificultati financiare, iar masinile care participau la ea au fost preluate de o noua competitie, Auto GP, au explicat reprezentantii italieni ai acestei competitii. La Auto GP participa masini asemanatoare ca design cu cele din F1, insa cu motoare mai mici (V8 3,4 litri 550 CP, 615 kg greutate totala a vehiculului).

Serbu spune ca pentru organizare va trebui sa fie investiti 8 milioane euro la anul si sustine ca Primaria Capitalei si-a dat aprobarea pentru organizare si cere o taxa de 500.000 euro in primul an.

Serbu a mai prezentat in conferinta de presa si planuri oarecum fanteziste de constructie a unui circuit de Formula 1 in tara. El spune ca se poarta discutii pentru trei amplasamente: unul in zona Valea Prahovei, unul langa Constanta si unul langa Arad si mai sustine ca in circa o luna se va alege locul, fiind mari sanse ca cel de pe litoral sa fie in pole - position. Serbu spune ca in functie de proiectul care va fi ales, costurile pentru un astfel de circuit variaza intre 80 si 200 milioane euro si sustine ca vor fi gasiti bani, astfel incat circuitul sa fie gata in 2012.

Ironia sortii, in comunicatul de presa neglijent redactat a fost adaugat din greseala un "0" la anul in care vor incepe lucrarile la circuitul de Formula 1, astfel ca a iesit "20011"...

Proiectele trebuie privite circumspect fiindca Serbu este o persoana controversata, fiind si membru PRM si remarcandu-se si prin cateva prezente vulcanice la OTV.