Marca smart din grupul Daimler va testa peste cateva zile reactia publicului prezentand la salonul de la Paris un scuter 100% electric cu autonomie de 100 km. Vehiculul cu doua roti este prezentat sub forma de concept si dispune atat de ABS, cat si de airbag.

Concept de scuter electric al smartFoto: Daimler

Scuterul electric dispune de baterii litiu-ion care se incarca intre trei si cinci ore la o priza standard, iar autonomia este de 100 km, in timp ce viteza maxima este de 45 km/h. Scuterul dispune de airbag (plasat sub ghidon) si ABS.

Caroseria are un cadru din otel si aluminiu pe care sunt prinse panouri de plastic. Micul scuter dispune de tehnologie de monitorizare a unghiurilor moarte (Blind Spot), iar pentru cresterea eficientei energetice exista si panouri solare montate in fata, astfel ca scuterul se poate incarca mai repede cand sta la soare.

La scuterul smart poate fi conectat un smartphone care se va sincroniza cu micul vehicul, putand fi montat pe ghidon. Smartphone-ul va functiona pe post de vitezometru si sistem de navigatie, dar va afisa si autonomia plus gradul de incarcare al bateriei.