Ferrari va prezenta la salonul auto de la Paris decapotabila SA Aperta, masina ce va fi construita in serie limitata de 80 de exemplare, toate fiind deja rezervate, a anuntat producatorul. Masina e un tribut adus casei de design Pininfarina care implineste opt decenii de existenta, iar presa engleza estimeaza ca pretul va fi de circa 400.000 de euro. Masina are motor V12 de 670 CP.

Ferrari SA ApertaFoto: Ferrari

Initialele SA vin de la Sergio si Andrea Pininfarina, iar numele Aperta (care in italiana inseamna "deschis") se refera la faptul ca supercar-ul este gandit a fi condus decapotat in marea majoritate a timpului, plafonul textil extrem de subtire fiind destinat folosiri numai daca vremea se strica rau.

Masina e mai puternica decat modelul 599 GTB si dezvolta 670 CP, urmand a fi construite numai 80 de exemplare, toate fiind deja rezervate de clienti cu foarte multi bani. Cei care isi permit o astfel de super-masina au putut s-o vada la un eveniment privat din Pebble Beach, California. Preturile nu au fost comunicate, insa surse citate de revista Autocar spun ca e vorba de aproximativ 400.000 euro.

Modelul e un tribut adus implinirii a 80 de ani de existenta a casei italiene de design Pininfarina cu care Ferrari a avut legaturi stranse.