​Volkswagen Group a prezentat cea de-a saptea generatie de Passat, cel mai usor Lamborghini fabricat vreodata, un Bugatti cu motor de 1.200 CP si primul automobil 100% electric al Skoda, in cadrul unui eveniment ce prefateaza inceperea salonului auto de la Paris. La acelasi eveniment a fost prezentat un automobil electric Seat, noul Bentley Contintel GT, dar si un concept Audi Quattro.

Foto:

Se vorbea despre lansarea noii generatii Passat, insa germanii au fost discreti si nu au dat niciun fel de informatii, asteptand ziua dinaintea salonului pentru a arata cea de-a saptea generatie a modelului care s-a vandut in 15 milioane de exemplare in cei 36 de ani de la aparitia primei generatii.

Noul Passat e aproape identic ca lungime cu generatia din prezent, insa schimbari la nivelul designului se vad la grila radiatorului si in partea din spate. Vor aparea si motoare noi, iar livrarile in Europa ar trebui sa demareze la inceput de 2011.

Lamborghini a adus un concept numit Sesto Elemento (Al saselea element) despre care seful marcii spune ca este cel mai usor automobil produs vreodata de marca din Sant'Agata Bolognese. Datorita caroseriei din fibra de carbon masina cantareste sub 1,000 kg, iar cu motorul de 570 CP poate ajunge in 2,5 secunde de la 0, la 100 km/h. Carbonul sta si la baza denumirii, fiind al saselea element din tabelul periodic. Conceptul a fost creat si cu specialisti de la Boeing.

Volkswagen Group a prezentat insa un alt supecar si mai puternic, o noua editie de Bugatii Veyron numita Super Sport. Masina dezvolta 1,200 CP si are viteza maxima limitata la 415 km/h, dar pe circuit a atins 431 km/h. Masina are o acceleratie ametitoare, putand atinge 300 km/h in 15 secunde de la plecarea de pe loc. Si pretul de peste un milion de euro este ametitor, insa pana in prezent Bugatti a vandut 260 de masini Veyron in cinci ani. Productia noii editii incepe in toamna.

Marca Audi a prezentat un concept aniversar cu ocazia implinirii a trei decenii de la introducerea tehnologiei Quattro. Audi Quattro concept e o masina de circa 4,3 metri lungime, are doua locuri si dispune de un motor de 2,5 litri, 408 CP. Nu s-a decis inca daca modelul va intra in productie, insa masina de 1.300 kg are performante de luat in seama, putand ajunge in 3 secunde de la 0, la 100 km/h.

O surpriza a fost aducerea primului model 100% electric al Skoda, o versiune Octavia Combi cu autonomie de 140 km si viteza maxima de circa 140 km/h. Masina va fi testata in 2011, ia cehii spun ca in functie de reactia publicului vor decide ce se va intampla mai departe.

Seat a prezentat si ea un automobil electric, o noua versiune a conceptului IBE care a debutat in primavara la Geneva. Masina este mai scurta decat modelul Ibiza, are o autonomie de circa 130 km si ajunge in sub 10 secunde la 100 km/h.