​Tazzari Electric, o companie italiana care de la inceputul anului produce masini electrice la Imola poarta discutii cu o companie romaneasca si estimeaza ca in mai putin de un an va vinde in tara noastra o masinuta electrica de sub 3 metri lungime care va costa 24.000 euro, avand 140 km autonomie, a spuus pentru HotNews.ro, Luca Bonarelli, director comercial al companiei. El a admis ca masina va face volume mici de vanzari, insa spune ca e avantajata in tarile unde statul da subventii cumparatorilor de vehicule electrice.

Tazzari ZeroFoto: Hotnews

"Vindem masini in Slovenia si ne vom lansa curand in Cehia si Ungaria. Purtam discutii cu o companie romaneasca si credeam ca in cateva luni putem lansa masinile acolo", a spus directorul comercial al Tazzari Electric, companie care produce din ianuarie 2010 masini intr-o fabrica din Imola. Compania a produs 900 de exemplare din modelul electric numit Zero, masinuta de doua locuri si 2,9 metri lungime.

Bonarelli spune ca in tari precum Franta si Spania vanzarile sunt ajutate de subventiile de 2 - 3.000 de euro acordate de guvern cumparatorilor de masini electrice. El considera ca subventiile vor face ca pretul masinii sa fie unul bun pentru ce ofera ea, insa admite ca nu va putea face volume mari de vanzari si tocmai de aceea solicita investitii minime de la dealeri, insa doreste ca acestia sa aiba micile showroom pe strazi comerciale importante.

Masinuta, inclusa in multe tari la categoria cvadriciclu, e de dimensiunile unui smart, viteza maxima este de 100 km/h, iar autonomia de circa 140 km. Vehiculul de doua locuri cantaresta 550 kg (din care 150 kg reprezinta bateriile, motorul este de 15 kw iar timpii de incarcare pot ajunge la maxim 14 ore la 220 V, iar la 380 V exista o optiune rapida prin care in mai putin de o ora bateria se incarca 80%.

Micul automobil este scump pentru ce ofera, chiar si dupa aplicarea subventiilor, mai ales ca e vorba de o masina cu doua locuri si portbagaj extrem de mic. Ramane de vazut daca italienii vor bate palma cu o companie care sa vanda la noi masinuta, insa chiar si daca va veni, volumele de vanzari vor fi mici.