Afacerile din comertul auto au scazut cu 11,4% in primele opt luni, insa au crescut cu 2,6% in luna august

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 7 octombrie 2010, 10:17 Economie | Auto

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a avansat in august cu 2,6% comparativ cu luna anterioara, cand afacerile din comertul auto au scazut cu 21,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In primele opt luni ale anului, afacerile din acest sector s-au diminuat cu 11,4%.

Astfel, in luna august, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 4,0%, iar comertul cu autovehicule a avansat cu 3,1%, in vreme ce in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 4,7%) si intretinerea si repararea autovehiculelor s-au inregistrat scaderi de 4,7%, respectiv 4,8%.

Comparativ cu luna august 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a diminuat cu 6,1%, datorata scaderii afacerilor din comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-28,4%), intretinerea si repararea autovehiculelor (-30,1%) si comertului cu autovehicule (-5,5%). Cifra de afaceri din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

In primele opt luni ale anului, cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a coborat cu 11,4%, scadere datorata activitatilor de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,6%) si comertului cu autovehicule (-16,6%).


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

244 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri