Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a avansat in august cu 2,6% comparativ cu luna anterioara, cand afacerile din comertul auto au scazut cu 21,1%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In primele opt luni ale anului, afacerile din acest sector s-au diminuat cu 11,4%.

Astfel, in luna august, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 4,0%, iar comertul cu autovehicule a avansat cu 3,1%, in vreme ce in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 4,7%) si intretinerea si repararea autovehiculelor s-au inregistrat scaderi de 4,7%, respectiv 4,8%.

Comparativ cu luna august 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a diminuat cu 6,1%, datorata scaderii afacerilor din comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-28,4%), intretinerea si repararea autovehiculelor (-30,1%) si comertului cu autovehicule (-5,5%). Cifra de afaceri din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

In primele opt luni ale anului, cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a coborat cu 11,4%, scadere datorata activitatilor de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,6%) si comertului cu autovehicule (-16,6%).