Audi ar putea produce in serie limitata o masina derivata din conceptul Quattro prezentat pe 29 septembrie la Paris, conducerea fiind aproape de a aproba planurile de productie care vor fi gestionate de casa de design Italdesign, cumparata recent de grupul Volkswagen. Conceptul are un design agresiv si dispune de un motor de 2,5 litri, 408 CP, urmand ca in varianta de serie sa aiba probabil 350 CP si sa coste in jur de 100.000 de euro, noteaza revista britanica Autocar.

Audi Quattro conceptFoto: Hotnews

Managementul Audi are pe masa planurile de productie si este aproape de a le aproba, urmand ca de proiect sa se ocupe casa de design Italdesign pe care Volkswagen Group a cumparat-o in 2009. Audi Quattro Concept cantareste doar 1.300 kg datorita folosirii aluminiului si a fibrei de carbon si beneficiaza de un propulsor de 2,5 litri, 408 CP care ii permita sa ajunga de la 0, la 100 km/h in 3,9 secunde.

Daca va fi produsa in serie, masina va dispune probabil de un motor de 350 CP si va costa maxim 100.000 euro. Stefan Reil, sef de dezvoltare la divizia Quattro spune ca marca germana nu are traditie in dezvoltarea de serii limitate de 200 - 500 de exemplare dintr-un model exotic, astfel ca are mai intai nevoie de feedback. In plus, el a spus ca se va profita si de experienta Lamborghini in construirea de masini super-usoare cu fibra de carbon.

Conceptul expus la Paris a fost prezentat la aniversarea a trei decenii de existenta a tehnologiei de tractiune integrala Quattro a Audi.