​Saab, companie detinuta de olandezii de la Spyker, a prezentat fotografii si informatii despre noul SUV 9-4X, model care va fi lansat in mai 2011 in SUA si cateva luni mai tarziu in Europa, scrie Automotive News. Masina va fi produsa la uzina General Motors din Mexic si imprumuta platforma modelului Cadillac SRX. Vor fi disponibile motoare pe benzina de 265 CP, respectiv 300 CP.

Saab 9-4XFoto: Saab

Saab, aflata in reconstructie dupa ce anul trecut a fost aproape de lichidare cand General Motors nu gasea cumparatori, vrea sa-si diversifice gama de modele, iar noul SUV se adreseaza in special pietei americane. 9-4X a fost dezvoltat cand Saab era inca parte a GM si utilizeaza paltforma folosita si la modelul Cadillac SRX, urmand sa fie construit in Mexic, la aceeasi uzina cu acesta.

Masina va fi disponibila in SUA cu motoarele de 3 litri, 265 CP si 2,8 litri, 300 CP, fiind ca posibil ca in Europa sa fie disponibile si motoare diesel sau chiar motoare pe benzina mai mici. Cu motorul pe benzina de 300 CP masina poate ajunge in 7,7 secunde de la 0 la 100 km/h.