Renault aduce luna aceasta in Romania in premiera cel mai mic model al gamei, Twingo, masina care va fi disponibila cu o singura versiune de motorizare (1,2 litri, 75 CP) si doua versiuni de echipare. Preturile pornesc de la 8.500 euro, TVA inclus. Renault a adus pe piata Twingo in 1993, iar acum trei ani a lansat a doua generatie.

Masina e disponibila in tara in doua versiuni de echipare: Trend si Miss Sixty. In versiunea Trend sunt in standard dotari precum radio CD, geamuri fata si oglinzi cu reglaj electric, iar optional se poate adauga conectivitate USB sau Bluetooth. Pretul de lansare este de 8.500 euro, TVA inclus.

A doua versiune de echipare este adresata publicului feminin si se numeste Miss Sixty, fiind creata cu producatorul de articole vestimentare omonim. Miss Sixty e disponibila in doua culori de caroserie: rosu si negru, iar capota, hayonul si stalpul central sunt decorate cu motive florale. Volanul e imbracat in piele, iar tapiseria este neagra. Pretul este de 9.900 euro.

Renault produce Twingo de acum 17 ani, iar acum trei ani a lansat o noua generatie, insa niciodata nu a lansat modelul la noi in tara. Masina e construita in Slovenia, iar francezii au totusi o atitudine rezervata cu Twingo in Romania fiindca il aduc intr-o singura motorizare: 1,2 litri, 75 CP. Consumul mediu mixt anuntat este de 5,1 litri/100 km, iar viteza maxima este 170 km/h.

In Europa sunt disponibile mai multe versiuni de motorizare, cea mai puternica fiind varianta RS cu motor de 133 CP si viteza maxima de 201 km/h.