​Panasonic a investit 30 milioane dolari in producatorul american de masini electrice Tesla la care acum detine 2% din actiuni, scrie Wall Street Journal. Tesla utilizeaza baterii de la mai multi producatori, insa a ales Panasonic ca furnizor preferential. Tesla vinde acum modelul Roadster care costa circa 100.000 de dolari si are o autonomie de 340 km, insa peste doi ani va lansa un sedan cu autonomie mai mare si pret de sub 60.000 dolari.

Tesla RoadsterFoto: Hotnews

Producatorii auto au inceput sa se alieze cu diversi mari jucatori din piata electronicelor pe segmentul bateriilor pentru masini electrice. Tesla produce masini 100% electrice sport care au autonomie mult mai mare decat modele ce vor fi lansate de Renault, Nissan sau PSA Peugeot-Citroen, insa si pretul masinilor Tesla este mult mai mare.

Producatorii de electronice sunt multumiti sa se alieze cu constructori auto fiindca li se deschide o noua sursa de venit, iar companiilor din indsustria auto le convin astfel de aliante fiindca giganti precum Panasonic au experienta in productia bateriilor litiu-ion.

Si Toyota a investit in Tesla peste 50 milioane dolari, iar americanii le vor furniza niponilor tehnologie pentru o versiune electrica a SUV-ului RAV4.