​Grupul Fiat nu are de gand sa vanda Alfa Romeo si Ferrari, iar informatiile conform carora cele doua marci ar putea ajunge la concernul Volkswagrn sunt doar "un vis", spune Sergio Marchionne, CEO al Fiat, citat de Bloomberg. Desi Volkswagen si-a exprimat interesul pentru Alfa Romeo, iar presa a scris ca adevarata tinta este Ferrari, germanii raman realisti si stiu ca o astfel de tranzactie nu e posibila.

Ferrari ramane la FiatFoto: Hotnews

"Alfa Romeo e doar un vis", iar constructorul "face masini superbe si nimic mai mult", ar fi spue Martin Winterkorn, CEO al concernului Volkswagen la un eveniment in Torino. Ferdinand Piech, seful comitetului de supervizare al Volkswagen Group declara in septembrie ca urmareste pozitia Fiat in raport cu Alfa Romeo, iar daca marca ar fi de vanzare, grupul german ar putea actiona. Revista germana Manager Magazin a scris in numarul din noiembrie ca adevarata tinta a lui Piech este Ferrari, iar presa a inceput sa speculeze pornind de la aceasta informatie atragatoare.

Totusi, Sergio Marchionne, seful Fiat a tinut sa clarifice lucrurile si a spus ca marcile nu sunt de vanzare, mai ales ca Fiat a inceput reconstructia Alfa Romeo si va extinde gama marcii si cu un SUV pe platforma de Jeep Grand Cherokee. Fiat nu publica informatii financiare separate pentru Alfa Romeo, insa estimarile arata ca brandul pierde anual cam 300 milioane euro. Obiectivul este ca datorita noilor modele, vanzarile anuale sa se dubleze in trei ani pana la nivelul de 300.000 de unitati.

Pe de alta parte, Ferrari (la care Fiat detine 90% din actiuni) nu si-a vazut vanzarile scazand din cauza crizei, trimestrul trecut a avut profit cu 46% mai mare, iar vanzarile in 2010 vor fi cam la nivelul de anul trecut, circa 6.200 de unitati.