Canadienii de la Magna International care anul trecut au fost la un pas sa cumpere Opel se arata in prezent interesati sa achizitioneze celebra casa de deisgn Pininfarina care de-a lungul timpului a creat modele de prestigiu precum Alfa Romeo Spider si Ferrari Testarossa, scrie Automotive News, citand surse din piata. Pininfarina e pe pierderi si are datorii, insa experienta italienilor le-ar fi extrem de utila celor de la Magna care detin in Austria o uzina unde sunt construite modele precum BMW X3, Peugeot RCZ si Chrysler 300C.

Masina creata de Pininfarina pentru francezii de la BolloreFoto: Hotnews

Raportul financiar al Pininfarina arata ca e posibil ca actionarul majorirtar sa se schimbe pana la finele anului, insa italienii nu au vrut sa comenteze zvonurile legate de discutiile cu Magna. Compania canadiana detine o uzina la Graz in Austria, Magna Steyr care produce masini pentru diversi constructori auto precum BMW, Peugeot, Jeep sau Chrysler, iar experienta italienilor in materie de design si inginerie le-ar fi de mare folos.

Magna a fost anul trecut la un pas sa cumpere Opel si la un moment dat semnase o intelegere preliminara cu General Motors in acest sens, dar nemtii au decis pana la urma sa nu mai vanda Opel. Magna incercase in trecut sa cumpere Aston Martin de la Ford, insa marca britanica a ajuns sa fie detinuta de fonduri de investitii kuweitiene.

Nici Pininfarina nu a fost castigatoare in ultima vreme, mai ales ca intre 2007 si 2009 a inregistrat pierderi cumulate de 350 milioane euro. Si in primele noua luni ale anului curent Pininfarina a inregistrat pierderi de 34 milioane euro, iar in ultimii ani familia care detinea compania a vandut masiv actiuni pentru a plati datoriile.

Pininfarina a fost fondata cu 80 de ani in urma de Battista Pininfarina iar in prezent are in Italia doua unitati de productie care luna aaeasta vor inceta productia modelelor Alfa Romeo Brera coupe si Spider.