Grupul Volkswagen va face investitii totale de peste 51 miliarde euro in urmatorii cinci ani, in dezvoltarea de noi modele, modernizarea si constructia de uzine si alte activitati conexe, a anuntat compania, intr-un comunicat. Grupul vrea sa devina cel mai mare constructor mondial de automobile, doreste sa realizeze o fuziune intre Scania si MAN si sa beneficieze de parteneriatul cu Suzuki in domeniul masinilor de mici dimensiuni.

Din suma totala, 41,3 miliarde euro merg catre proprietati, uzine si echipamente, peste jumatate de suma indreptandu-se catre Germania. Restul de 10,3 miliarde euro sunt costuri conexe.

Grupul are un an extrem de bun iar vanzarile totale au urcat cu 12% in primele zece luni, depasind sase milioane de automobile.

Volkswagen se afla intr-o situatie financiara extrem de buna, avand lichidati de circa 20 miliarde euro si asteapta ca vanzarile sa-i creasca masiv mai ales in piete precum Rusia si Brazilia.

Grupul vrea ca planul de fuziune intre producatorii de camioane MAN si Scania sa devina realitate si are o influenta puternica asupra deciziei finale din moment ce detine un pachet important de actiuni in ambele companii.

In plus, VW are in plan finalizarea procesului de fuziune cu Porsche si exploatarea aliantei cu Suzuki in domeniul masinilor de clasa mica.